Kern met pit

Bericht voor buurtverenigingen en bewonersgroepen:

“Via de wedstrijd ‘Kern met Pit’ kun je met jouw burgerinitiatief aan de slag om een idee, voor de verbetering van de leefomgeving in jouw buurt, binnen een jaar te realiseren. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij).

In elke provincie wordt op 23 januari 2016 een startbijeenkomst georganiseerd. De burgerinitiatieven met de beste ideeën kunnen hier hun project presenteren. Uit deze groepen kiezen de “Kern met Pit’-adviseurs welke projecten worden toegelaten tot de wedstrijd. Tijdens de uitvoeringstermijn, van januari tot december 2016, gaan de deelnemers aan de slag om hun doel te bereiken. De KNHM staat klaar als coach met de benodigde deskundigheid en contacten.

Wordt jouw groep toegelaten tot de wedstrijd, en lukt het jullie om het project te realiseren binnen één jaar? Dan beloont KNHM jullie met het predicaat ‘Kern met Pit’ en € 1.000,-. Bovendien wint in elke provincie het beste project de provinciale trofee en € 1.500,- extra! Als klap op de vuurpijl dingen alle provinciale winnaars nog naar de nationale titel met ook weer diverse geldprijzen”.

Inschrijven kan tot 31 oktober 2015. Je hoort dan eind december of je wordt uitgenodigd voor de startbijeenkomst.

Doorlopende aktiviteiten van de Dorpsraad Luyksgestel zijn verder onder andere:

Betrokkenheid bij de ontwikkeling van de nieuwe Gemeentelijk Visie Mobiliteit 2015-2018: input geleverd, periodiek overleg met gemeente, klankbordgroep

Dorpstraat Jumbo

Advisering Gemeente Bergeijk bij inrichting Zorg in het dorp